Mød en frivillig

Hvad er det der får andre til at være frivillig, og hvad vil der være i det for dig. 
Find ispiration og synspunkter her.

Knud

Knud

Jeg bor i Hobro, og er pensioneret lærer.

Jeg er frivillig i Café Netværk i Hobro.

Jeg har altid været frivillig bl.a. ulønnet bestyrelsesarbejde.
Når man forlader arbejdsmarkedet, får man pludselig mange timer til rådighed. Så gælder det om, at finde noget meningsfuldt at sætte i stedet.
Det har jeg fundet ved Cafe Netværket i Hobro, der er et mødested for flygtninge/indvandrere og danskere. Vi snakker om almindelige dagligdags ting og hjælper evt. med "uforståelige" skrivelser. Det er meget berigende for mig at høre om andres tanker og måder at leve på, og jeg håber, jeg hjælper med at lette indgangen i det danske samfund, og at mine samtalepartnere får tilegnet sig det danske sprog.

Alexandar

Alexandar

Jeg bor i Hobro og arbejder som maskinmester ved Skive kommune

Jeg er aktiv spejder på 36. år heraf er de sidste 26 år er blevet brugt som frivillig leder.

Jeg er frivillig leder i et forpligtende fællesskab fordi det giver mig den frihed, at jeg kan lave det jeg har lyst til og det der giver mig energi.
Det er vigtigt for mig, at det er lysten der driver værket og kan være med til at give nogle gode oplevelser til andre så får jeg til gengæld nogle fantastiske oplevelser, et stærkt socialt netværk og ikke mindste en masse dejlige glade børn.

Jeg bor i Ll. Arden og er ansat i Frivilligcenteret

Jeg er frivillig officer, leder og underviser i Hjemmeværnet

Jeg ved en del om at have med frivillige at gøre og arbejde med frivillig ledelse af frivillige. Den erfaring vil jeg gerne give videre til andre.

Jeg har tidligere oplevet arbejdsperioder, der har budt på stress, jag og utaknemmeligheder, og her var det en sand fornøjelse, at stå i sin fritid, med en flok frivillige i stiv kuling ude i det fri, og se frivillige glemme tid og sted for at give deres yderste i den læring jeg havde ansporet for dem. At det også har båret mig hen til at jeg har haft æren af at medvirke til skabelse af nye uddannelser i ledelse af frivillige har været stort.